Lappete, lusete, fillete – ren... Skittentøyets kulturhistorie

Historier om klesvask før og nå. Utstillingen, som ble laget av Kvinnemuseet, har vandret landet rundt, og har nå endelig kommet til Eidskog!

"Din såpekoker!"

"Drittunge!"

Har du noen gang måttet ta en skikkelig oppvask, eller kanskje en offentlig skittentøysvask?

Tanker og ideer om hygiene og stell av klær påvirker oss alle, enten vi er klar over det eller ikke. Men hva vet du egentlig om historien til denne mest grunnleggende av alle huslige sysler?

• "Lappete, lusete..." på Almenninga (Foto/Photo)
    1/5
    Om sure sokker og natronvann! Fra vandreutstillingen "Lappete, lusete, fillete, ren..." på Almenninga sommeren 2019 Ingun Aastebøl (Bilde 1 av 5)
  • "Lappete, lusete" på Almenninga (Foto/Photo)